Veelgestelde vragen

 

Hoe gaat een shoot bij jou?

 

Onder het kopje 'Zo mooi ben je' kun je al een beetje lezen hoe mijn fotoshoots gaan. Ik weet als geen ander dat op de foto gaan ongemakkelijk en spannend is, dus het belangrijkste is dat we de tijd nemen. Als je arriveert in de studio (of als ik bij jou kom) drinken we eerst een kopje koffie om een beetje te babbelen. En daar gaan we gewoon mee door terwijl de visagist aan het werk gaat (er vanuit gaande dat je dat wil). Natuurlijk is er muziek en die kunnen we helemaal naar jouw smaak aanpassen! Ik leg je precies uit waar je je handen moet houden en welke kant je hoofd op moet, maar ik ben geen strenge juf, natuurlijk. Je hoeft ook niet de hele tijd te lachen - dat doe je in het dagelijks leven toch ook niet, dat zou heel onnatuurlijk zijn. Ik laat je echt wel rare houdingen aannemen, maar net tegen de tijd dat je je af gaat vragen of ik wel helemaal goed bij m'n hoofd ben, zal ik je de achterkant van mijn camera laten zien en dan zie je zelf dat het werkt! Ik vraag je altijd drie tot vijf outfits mee te nemen, maar je mag ook altijd door mijn speciale fotoshoot-garderobe neuzen voor een bijzondere baljurk, een glitterend topje of een heuse romantische tutu. We maken er gewoon een gezellige ochtend, middag of avond van!

 

Hoe lang duurt het voor ik mijn foto's te zien krijg?

 

Ik geloof dat foto's gezien moeten worden en dat ze thuishoren op muren of in mooie albums. Niet op harddrives die in de toekomst misschien niet eens meer te lezen zijn (floppy disk, anyone?)

Binnen twee weken na je shoot zal ik een afspraak met je maken voor je eigen privé-bezichtiging. Ik kom naar jou, of jij naar mij, en dan presenteer ik jouw prachtig afgedrukte foto's. Jij kiest helemaal zelf jouw favorieten. Bij je shoot is over het algemeen één afdruk in een handgemaakt passepartout inbegrepen - op die manier zit je na een shoot niet met 15 foto's die je misschien helemaal niet zo mooi vind. Natuurlijk kun je meer foto's aanschaffen, maar dat is niet verplicht, en natuurlijk kun je ook andere formaten of ander materiaal laten afdrukken, zoals canvas of aluminium: dat gaat allemaal in overleg. De foto's van jouw keuze worden opnieuw afgedrukt (als dat nodig is) of bevestigd in een definitief passepartout zodat ze er niet uit gaan glijden. Binnen twee weken na je bezichting worden jouw gekozen foto's thuisbezorgd, met een usb met high res files van die gekozen foto's.

 

Waarom verkoop je afdrukken en niet gewoon de digitale files?

 

Ok. Zit je? Naar mijn (zeer uitgesproken) mening horen foto's thuis op muren of in mooie albums. Natuurlijk zou ik je een cd of usb mee kunnen geven, maar... Ten eerste: waar komen die foto's terecht? Hoogstwaarschijnlijk op de harddrive van je computer, samen met de honderden vakantiefoto's waar je al heel lang een keer een album van moet laten maken. Toch? 

Bovendien is de ene afdruk de andere niet. Ik stop mijn ziel en zaligheid in het maken van jouw foto's en ik zou het zonde vinden als dat allemaal teniet zou worden gedaan met een goedkope afdruk. Daarom heb ik veel tijd en energie gestoken in het vinden van de allerbeste printer. Je foto's worden afgedrukt op professioneel 340 gr fotopapier en zijn gegarandeerd 200 jaar lichtecht, wat betekent dat ze, in tegenstelling tot goedkopere afdrukken, niet vervagen of van kleur veranderen. Verder worden ze afgeleverd in prachtige, met de hand op maat gemaakte passepartouts, en, mocht je kiezen voor een pakket, in een bijzondere bewaarbox. De digitale files van de door jou gekochte foto's krijg je natuurlijk ook. Maar als je harddrive het eens begeeft (en geloof me, dat gebeurt vaker dan je lief is), dan heb je in elk geval altijd de afdrukken nog!

 

Waarom zit er maar één foto in de prijs van je shoot inbegrepen?

 

Ik geloof dat het laten nemen van professionele foto's iets bijzonders is, iets wat je niet dagelijks doet. Het is spannend, het is speciaal - en ik doe mijn uiterste best om er een ervaring van te maken waar je met ontzettend veel plezier aan terugdenkt, iedere keer als je je foto's ziet. Dat wil zeggen dat ik rustig de tijd neem - geen gehaast, geen stiekeme blikken op de klok. Ontspanning is het sleutelwoord! De visagistes met wie ik werk, zijn met veel zorg gekozen - om precies dezelfde reden. Je moet er blij van worden, van die dag. Dat alleen al is de prijs waard.

De foto is een herinnering aan die mooie ervaring. En mocht je niet kunnen kiezen en meer dan één foto willen, of een collage, of een canvas, of noem maar op, dan bespreken we dat tijdens je bezichtiging. Zodat je precies krijgt waar jij graag naar kijkt!

 

Wanneer en hoe moet ik betalen?

 

Alle boekingen dienen vooraf betaald te worden om je plek te garanderen. De datum kun je tot 48 uur voor de shoot kosteloos wijzigen - daarna zal ik helaas kosten in rekening moeten brengen. Op de bevestiging van je shoot staat mijn bankrekeningnummer - overmaken is het allermakkelijkst! Kies je bij je bezichtiging voor meer foto's, een collage, een canvas of iets anders, dan kun je pinnen of het bedrag overmaken als je mijn factuur ontvangt. Je producten zullen pas worden besteld als de betaling binnen is.

 

 

Wacht niet langer en trakteer jezelf op de mooiste foto's ooit! Ja, dat wil ik