Happy Women's Day

Happy Women’s Day

 

Vandaag is het internationale vrouwendag en ik weet eigenlijk nooit zo heel erg goed wat ik daar nou van moet denken.

Ik heb me nooit minder of achtergesteld gevoeld op jongens of mannen. Als mannen denken dat ze me minder serieus hoeven te nemen omdat ik blond en vrouw ben, is dat hun probleem, niet het mijne.

Tegelijkertijd zie ik wel degelijk dat het raar is dat er anders op vrouwen wordt gereageerd. Heeft iemand ooit een krantencommentaar gewijd aan het pak van Mark Rutte en hoeveel dat precies kost? Waarom is de kledingkeuze van Sigrid Kaag dan wél zulke aandacht waard? Waarom voelen zo veel mensen (mannen, neem ik toch aan) zich geroepen vrouwen-met-een-mening voor hoeren uit te maken die wel een beurt nodig zullen hebben? Waarom krijgen meisjes nog steeds de slechte naam als ze vriendjes in alle vertrouwen naaktfoto’s sturen die die etterbakken vervolgens doorspelen naar hun vrienden?

Waarom zijn het altijd vrouwen die het toch beter hadden moeten weten, verstandiger of voorzichtiger hadden moeten zijn?

En waarom, waarom zijn het nog altijd zo veel vrouwen die andere vrouwen de maat nemen? Waarom zijn vrouwen onderling vaak zo onaardig?

 

Vanmorgen las ik een prachtige quote van Serena Williams (ook zo’n dame die een heleboel kritiek te verstouwen heeft gehad van andere vrouwen).

“Every woman’s success should be an inspiration to another. We are strongest when we cheer each other on.”

 

(Het succes van elke vrouw zou de inspiratie moeten zijn voor een andere vrouw. We zijn op ons sterkst als we elkaar toejuichen)

 

Je lichtje schijnt niet minder fel als je een ander helpt oplichten, in tegendeel. We doen het allemaal op onze eigen, unieke manier en daarom staan we nooit een anders succes in de weg. Er is genoeg ruimte en liefde voor iedereen.

 

Laten we elkaars cheerleaders zijn, de wereld wordt er alleen maar mooier van!

 

Happy Women’s Day!

 

Naar het overzicht

Wacht niet langer en trakteer jezelf op de mooiste foto's ooit! Ja, dat wil ik