Ik ben geen fotograaf

Ik ben geen fotograaf.

Ja, natuurlijk maak ik foto’s, maar dat is maar een heel klein deel van wat ik voor je doe.

Wat ik dan ben?

Nou, ik help, adviseer en coach je. Ik los problemen voor je op.

Want wat is het eerste waar je aan denkt als je op de foto ‘moet’?

Negen van de tien van mijn klanten zeggen dan: ‘Ik doe het niet goed op foto’s. Ik ben niet fotogeniek. Ik plak niet.’

Dat snap ik. Dat gevoel had ik namelijk ook altijd, dat is misschien wel dé reden waarom ik begonnen ben met fotograferen (dan sta ik er namelijk lekker zelf niet op). Maar tenzij je Doutzen Kroes heet, is fotogeniek zijn niet jouw taak. Het is niet iets wat jij moet kunnen. Dat los ik voor je op.

Hoe ik dat doe?

Om te beginnen door de tijd te nemen om elkaar te leren kennen. Eerst aan de telefoon, daarna bij een Style & Concept-gesprek bij jou thuis of hier in de studio. We bespreken waarom je op dit moment foto’s wilt laten maken, wie er allemaal op de foto’s komen en welke stijl fotografie jou het meest aanspreekt. Maar we hebben het ook over hoe jij jezelf ziet op foto’s – als ik weet wat jij ziet, kan ik daar tijdens de fotosessie zelf rekening mee houden door je op een bepaalde manier te laten poseren. En nu we het daar toch over hebben: tijdens die fotosessie praat ik de hele tijd tegen je. Ik klets, ik maak flauwe grapjes en ik vertel je wat je moet doen met je handen, met je lijf en zelfs met je onderkin (die kan ik ook zonder Photoshop laten verdwijnen, echt waar!) Kortom: jij hoeft niet precies te weten wat je moet doen, ik vertel het je wel!

Het tweede probleem is meestal: ‘Wat trek ik aan?’

Als ik toch bij je thuis ben, dan is het een kleine moeite om even je garderobe door te nemen. Ga je met het hele gezin op de foto, dan kunnen we gewoon uitzoeken wat er mooi bij elkaar past. Je hebt daar alles bij elkaar, dat scheelt een hoop meeslepen. En wil je eigenlijk in een droomjurk, maar heb je die niet in je kast hangen? Geen probleem! Ik heb een prachtige studiogarderobe vol tule, pailletten, glitter en glamour in alle kleuren en maten. Hangt jouw droomjurk ook daar niet bij? Dan zoeken we de jurk op en regel ik ‘m alsnog voor je.

En vraag drie is dan: ‘Wat moet ik met al die foto’s?’

Niet op je computer zetten en daar laten staan tot-ie crasht, dat is mijn eerste antwoord! Daar maken we ze niet voor. Wat dan wel? Ik heb een paar prachtige opties: jouw foto’s aan de muur, in een album of in een prachtige Italiaanse bewaardoos die ook als fotolijst kan dienen. Ik heb mijn leveranciers met zorg uitgezocht, zodat ik je alleen de mooiste producten lever en daar ben ik zo trots op, dat ik er levenslange garantie op geef. En als je die prachtige ingelijste foto niet zelf wil ophangen, dan regel ik dat ook voor je.

Dus dat is wat ik doe. Ik zorg ervoor dat jij de mooiste foto’s van jezelf krijgt die je maar kunt bedenken. Foto’s waar je een leven lang van kunt genieten op de manier die het beste bij jou past.  

Ik ben geen fotograaf.

Tenminste, niet alleen maar.

Naar het overzicht

Wacht niet langer en trakteer jezelf op de mooiste foto's ooit! Ja, dat wil ik