Mijn modellen: de vrouwen die ik graag op de foto zet

Het lastige van fotograaf zijn is dat je bijna nooit ‘uit’ staat.

Overal waar ik kijk zie ik prachtige beelden die erom smeken vastgelegd te worden. Overal om me heen zie ik prachtige vrouwen die ik dolgraag zou willen portretteren. En dat zijn geen modellen.

Neem An. Tachtig jaar, wars van make up en gedoe. Maar lief en sterk, klein en indrukwekkend. Heerlijk om op de foto te zetten.

Neem Jane. Geen idee hoe oud ze is, maar moeder van drie prachtige knullen. Groene ogen met gouden vlekjes erin. Enorm ‘no nonsense’ en heerlijk op haar gemak in een spijkerbroek, maar ongelofelijk prachtig en glamourous in het gouden paillettenjurkje uit de studio-garderobe.

Neem Sandra. Tegen de vijftig en veel te bescheiden en onzeker. Tranen toen ik haar de achterkant van mijn camera liet zien, want potverdikkeme, wat een prachtig mens, van binnen en van buiten.

Neem Caroline, dapper in haar witte laken na haar gastric bypass.

 

Elke vrouw is prachtig. Hoe meer vrouwen ik fotografeer, hoe dieper ik daarvan overtuigd raak. Het zit ‘m in de kracht, de kwetsbaarheid, de liefde, warmte en passie.

Ik voel me vereerd als iemand mij het maken van haar portret toevertrouwd. Ik weet hoe eng het is, dat vind ik zelf ook altijd. Ik kan je geen maatje niks en nul rimpels beloven. Maar ik kan je wel een onvergetelijke sessie beloven, en foto’s die jou laten zien zoals je bent.

Want je bent prachtig. Echt altijd prachtig.

Naar het overzicht

Wacht niet langer en trakteer jezelf op de mooiste foto's ooit! Ja, dat wil ik