Visagie? Moet dat nou?

“Wat kost zo’n sessie zonder visagie?”

Die vraag krijg ik best vaak en meestal voor zakelijke portretten. En er is een simpel antwoord op: een sessie zonder visagie kost net zo veel als een sessie met.

Waarom?

De eerste en belangrijkste reden is technisch: visagie maakt mijn werk een heel stuk makkelijker. De visagiste zorgt ervoor dat jouw huid mooi effen is, maakt onzuiverheden onzichtbaar, zorgt dat je niet glimt, en benadrukt je ogen. Omdat ik alleen maar de mooiste portretten van jou wil leveren, zijn dat allemaal dingen die ik anders achteraf, in de nabewerking, moet doen. Dat kost mij dus veel meer tijd.

Maar er is ook een heel belangrijke, bijna emotionele reden: visagie is een onmisbaar onderdeel van de hele ervaring. Een uurtje bij de visagiste in de stoel is de perfecte voorbereiding voor een mooie fotosessie. Je hebt tijd om te acclimatiseren en laten we wel wezen: het is toch altijd heerlijk als iemand zo met je bezig is? Je voelt je echt even een prinses, een diva, de bruid, kortom: het middelpunt van de belangstelling en zo hoort het ook tijdens een fotosessie!

Bang zijn om volgeplamuurd te worden hoeft niet. Tenzij we dat vooraf hebben afgesproken, ben je niet bij ons voor een transformatie. We overleggen altijd over jouw wensen. De visagiste vraagt altijd hoe jouw dagelijkse make up ritueel er uit ziet en we vragen altijd of je blij bent met de make up die ze heeft aangebracht. Jij bent de baas. We willen dat je er op je mooist komt uit te zien, maar dan nog wel als je eigen mooie zelf, graag.

Marianne, de visagiste met wie ik het meest werk, heeft ruim twintig jaar ervaring en weet precies wat ze doet. De make up die ze gebruikt is perfect voor het oh zo gedetailleerde oog van mijn professionele camera en de manier waarop ze het opbrengt is feilloos. Je bent dus in ervaren, lieve handen.

Natuurlijk: een fotosessie is een kostbare aangelegenheid. Maar zie het als een cadeau aan jezelf of als investering in jezelf als ondernemer.

Als je het dan toch doet, doe het dan goed. Ga zitten in die stoel, ontspan, en geniet er van!

Naar het overzicht

Wacht niet langer en trakteer jezelf op de mooiste foto's ooit! Ja, dat wil ik